nedjelja, 3. svibnja 2020.

Složeniji zadatak - 7.rPutovanje Europom

ZADATAK: osmisli sedmodnevno putovanje Europom počevši od bilo koje europske države po tvom izboru. Svaki dan mora biti druga država u pitanju. Svakako pazi da odabereš države iz svake pojedine europske regije. Nemoj odabrati Hrvatsku.
Za svaki dan spomeni gdje se trenutno nalaziš (svakako moraš spomenuti u kojem gradu se nalaziš), ukratko opiši državu u kojoj se nalaziš (po čemu je prepoznatljiva u svijetu, koji joj je glavni grad, kakva je prema razvijenosti, kakva je gustoća naseljenosti, i sl.). Spomeni kojim prijevoznim sredstvom putuješ te koje ćeš reljefne cjeline proći (nizina, gorje, rijeka i sl.).
U svakoj državi navedi kojim jezikom govore njeni stanovnici te koja se valuta koristi kao sredstvo plaćanja.
Odaberi mjesec u godini kada se tvoje putovanje odvija. Za svaki dan ukratko spomeni što bi trebalo odjenuti s obzirom na vremenske uvjete.
Odaberi jedan od gradova iz tvojeg putovanja i napiši njegove koordinate (paralelu i meridijan na kojem sa taj grad nalazi). Jedan drugi grad iz svojeg putovanja malo detaljnije opiši (koje znamenitosti u tom gradu treba posjetiti).
Kada sakupiš sve podatke, izradi prezentaciju koja ima između 10 i 25 slajdova.
Na svakom slajdu veći dio mora sadržavati slikovni prikaz, a manji dio tekstualni. Tekst mora biti napisan u natuknicama, ne rečenicama.
Tekst mora biti u skladu sa normama hrvatskog standardnog jezika.
Prezentacija mora biti potpisana na prvom ili zadnjem slajdu.
Prezentacija mora sadržavati izvore podataka (nije dovoljno napisati samo „novine“ ili „Internet“, nego naziv tiskanog izdanja ili pojedine internet stranice).
Prezentacija mora biti spremljena kao datoteka koja u nazivu sadrži naziv, tvoje ime i prezime i razred (npr. „Putovanje_Amerikom_Marko_Perić_4.a).
Prezentaciju pošalji na moj mail: anabarakaribinski@gmail.com.
Prezentaciju nemoj stavljati u datoteke učionice geografije, nemoj otvarati novu objavu, niti mi slati na Chat / Čavrljanja.
Prezentacije koje ne budu poslane na pravo mjesto neće se uvažavati.
Rok za izvršavanje zadatka: 31.5.2020. 23:59 h  
Radove koji budu predani nakon zadanog roka neću uvažiti. Učenici koje ne predaju ovaj rad dobit će negativnu ocjenu koja se ne ispravlja, nego smanjuje ukupnu zaključnu ocjenu.
Prouči (ako još nisi) plakat u učionici geografije: Zlatna pravila „formalne“ komunikacije putem e-maila.

Nema komentara:

Objavi komentar